Mephisto savjetuje

Kupujte i nosite kožnu obuću koja vam omogućava vašim nogama da dišu. Time sprječavate da se vaša noga znoji toliko koliko se znoji u obući napravljenoj od umjetnih materijala. Prednosti kožne obuće u odnosu na obuću izrađenu od umjetnih materijala je ta da kožna obuća zdravija za nošenje, diše, te tako omogućava i nozi da diše, mekša je, elastičnija i bolje pristaje uz nogu nego obuća pravljena od umjetnih materijala.

 

Pravilno pristajanje

Za pravilnu pristajanje cipele, pobrinite se da imate dovoljno prostora oko prstiju. Vaši prsti bi trebali biti u mogućnosti svirati klavir, što znači da gore, dolje i bočno kretanje nije otežano.

 

Koža

Koža je "živi" organski materijal koji treba njegovati. Očistite, hraniti ju i štitite ju redovito (shoe protector). Uvijek slijedite upute za čišćenje i njegu obuće, i koristite pravi proizvod za pravu kožu. U protivnom, riskirate blokiranje pora i uništavanje prirodnog sjaja koji nudi koža vrhunske kvalitete. U Mephistu postoji široka linija sredstava za njegu, kao i sprejeva za zaštitu od vlage i prljavština, te posebna sredstva za nubuck i antilop kožu, i još mnogo toga.

 

Preporuka

Savjetujemo da, kada se cipele ne nose tj. da prilikom čuvanja ne budu pohranjene na vlažnom mjestu.

 

Putovanje

Kada putujete, provjerite jeste li ukloniti uloške iz svoje cipele preko noći (kad god je to moguće) i pustite ih da se osuše na zraku. Vaše cipele će se osjećati kao nove ujutro.

 

Uvezivanje cipele

Vežite cipele čvrsto u jutarnjim satima, te ih otpustite kao dan napreduje, kako bi se prilagodila na otečene noge kako dan ide dalje.

 

Isprobavanje cipela

Ukoliko niste 100% sigurni jeli vam obuća koju isprobavate dovoljno udobna, najbolji trenutak za isprobavanje obuće, je poslije podne. Kako dan napreduje noge su sve više otečene.

 

Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape

Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape ako dosta hodate ili putujete. Kombinacija smart vune i kvalitetnih sintetičkih vlakana su najbolje za sprječavanje vlage i čuvanje Vaših nogu i stopala kako bi bile suhe i udobne.

 

Odgovarajuće cipele

Uvijek uparujete cipele sa istom bojom remena (muškarci) i sa istom bojom torbe (žene).

 

Uska stopala

Ako imate uska stopala, kupite cipele sa čičak trakom koje omogućuju čvršće podešavanje.

 

Za kraj još nekoliko savjeta za otklanjanje bolova u nogama.

Na izbor odgovarajuće visine pete kod cipela utječe tjelesna težina, visina, dužina, širina i oblik stopala, te tip držanja tijela i hoda. Kod cipela su, osim visine pete, važni i njen oblik i materijal. Peta koja u cipeli stoji skoro vodoravno, sprječava stopalo od klizanja naprijed, s tim da se smanji pritisak na prednji dio stopala. Peta i cipela bi trebali biti izrađeni od primjereno gibljivih i odgovarajućih debelih materijala. Ako spadate među one kojima visoka peta lijepo stoji, priuštite ih samo u posebnim prilikama. Za svakodnevno hodanje nosite cipele sa nižim petama. Redovno odstranjivanje noktiju, nošenje čarapa, vašim stopalima će donekle ublažiti napornu ulogu.

Primjereno niska peta na cipeli omogućava približno jednako opterećenje prednjeg dijela stopala i pete, a kod hodanja primjerenu gibljivost skočnog zgloba i funkcionalnost mišića potkoljenice i stopala. Stručnjaci su dokazali da „zdrava“ peta treba biti 2 cm, dok peta visine 5 cm i vise narušava te odnose, smanjuje opseg gibova u nogama, djeluje na držanje te skraćuje korak…. međutim, moda je neumoljiva…

 

Savjet naše trgovine

Uvijek treba pružiti savjet kupcu!
Ukoliko niste sigurni potražite pomoć naših educiranih prodavača. Pronalaženje odgovarajuće Mephisto obuće je kritično za savršeno pristajanje i optimalnu udobnost.

Hodajte na pravi način u svojim novim MEPHISTO-sicama!

Budite informirani o najnovijim trendovima i promocijama za udobnu obuću - prijavite se na MEPHISTO newsletter!


MEPHISTO ONLINE TRGOVINA

NAJVEĆI IZBOR UDOBNIH SANDALA, CIPELA, GLEŽNJAČA I ČIZAMA

Brza i besplatna dostava u roku od 2 dana

Kontaktirajte nas

+385 1 4811 700
koleks@koleks.hr

Radno vrijeme podrške

Pon-Pet: 8:30 – 20:30 Subota: 9:00 – 18:00

     

O udobnoj i anatomskoj obući

Tehnologije

Prodajna mjesta

Načini plaćanja

Payment methodes

  •  Plaćanje pouzećem
  •  Opća uplatnica, virman i E-banking

Besplatna dostava u roku od 2 radna dana.

Koleks d.o.o. Nodilova 7, 10000 Zagreb,
tel: +385 1 4811 700 fax: +385 1 4811 709
email: koleks@koleks.hr iban: HR9624840081100274374